WEKO3
アイテム
焼酎の輸出不振の原因と打開策
https://iuk-repo.repo.nii.ac.jp/records/2000154
https://iuk-repo.repo.nii.ac.jp/records/2000154b9a002ae-ab48-43ef-ab6d-923b230ebbe6
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2024-05-20 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | 焼酎の輸出不振の原因と打開策 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Reasons for Poor Performance of ‘Shochu’ Export and Solutions | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 焼酎 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 輸出 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | ブランド | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 鹿児島 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 博物館 | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||
著者 |
福田, 正彦
× 福田, 正彦
|
|||||||||||||
著者(ヨミ) |
フクダ, マサヒコ
× フクダ, マサヒコ |
|||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | This paper focuses export of ‘shochu’. The exported amount of ‘shochu’ during 2010~2022 increased only 42%, while ‘seishu’ increased to 5.6 times. The reasons for this are 1) low awareness of ‘shochu’ in overseas countries, 2) ‘shochu’ in Japan is drunk with meal, while distilled liquors are drunk before or after meal in overseas countries, 3) late start of ‘shochu’ distiller in export business. The most important is 1) low awareness. To solve it, I proposed setting up ‘shochu’ museum in Kagoshima City, so that most overseas tourists stay in the city recognize ‘shochu’ as brand, meaning that they experience its history, Japanese quality, and taste. | |||||||||||||
書誌情報 |
ja : 地域総合研究 en : Regional studies 巻 51, 号 2, p. 33-40, ページ数 8, 発行日 2024-03-30 |
|||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 09142355 | |||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AA10074656 | |||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||
出版者 | 鹿児島国際大学附置地域総合研究所 | |||||||||||||
出版者(ヨミ) | ||||||||||||||
カゴシマ コクサイ ダイガク フチ チイキ ソウゴウ ケンキュウジョ | ||||||||||||||
別言語の出版者 | ||||||||||||||
The Institute for Regional Studies, The International University of Kagoshima | ||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | 論文(Article) | |||||||||||||
資源タイプ・ローカル | ||||||||||||||
紀要論文 | ||||||||||||||
資源タイプ・NII | ||||||||||||||
Departmental Bulletin Paper | ||||||||||||||
資源タイプ・DCMI | ||||||||||||||
text | ||||||||||||||
資源タイプ・ローカル表示コード | ||||||||||||||
02 |